Jahodová bruschetta

Pokud vás v tomhle horku honí mlsná, vyzkoušejte tyhle ,,topinky,'' které ukojí chuťové pohárky a navíc zaženou hlad. Křupavé italské bruschetty s rajčaty jsou malá velká lahůdka, ale proč je nezkusit obložit jahodami? S opečeným chlebem, vláčným sýrem a čerstvou bazalkou si vážně skvěle rozumí! Pro někoho je to možná překvapení, ale rozhodně doporučuji vyzkoušet!



Suroviny:
  • 8 plátků bagety
  • máslo
  • 150 g jahod
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička balsamica
  • sůl, pepř
  • čerstvá bazalka
  • sýr typu Brie (já použila kozí)

Bagety z obou stran pomažeme máslem. Dáme rozehřát pánev - bez oleje. Jahody omyjeme, nakrájíme na menší kousky, smícháme s olejem a balsamicem, osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na kostičky. Na pánvi opečeme bagetky z jedné strany, pak je otočíme, poklademe jahodami a sýrem. Než se do křupava opeče i druhá strana, sýr nahoře se krásně rozpustí. Na závěr poklademe posekanou bazalkou a podáváme ještě teplé.

Tip: Při podávání ještě zakápneme trochou balsamicové redukce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts