Hráškové špagety alla ,,Carbonara''

Kdo by neznal slavné Carbonara? Po špagetách aglio e olio je to zřejmě nejjednodušší způsob přípravy těstovin. U nás se s nimi můžete setkat jako s ,,uhlířskými,'' což vlastně není nic proti ničemu, protože carbonaro v italštině znamená uhlíř.
Poměrně jsem váhala, jestli tenhle můj výtvor opravdu pojmenovat původním názvem, protože hrášek slanina opravdu není, to ne. Připadám trochu jako Babica. Ale nakonec i bez slaniny byly naprosto skvělé, takže v návalu euforie jsem rychle sepsala recept. A s originálním pojmenováním.



Suroviny:

  • 500 g špaget (či jakýchkoliv jiných těstovin)
  • 6 žloutků
  • 100 g sýru parmazánového typu (se syřidlem vhodným pro vegetariány)
  • 250 g hrášku (čerstvý či mražený)
  • sůl, pepř
  • olivový olej

V hrnci přivedeme k varu vodu. Osolíme, přidáme pár kapek oleje a vložíme těstoviny. Mezitím rozpálíme pánev, nastrouháme parmazán a oddělíme žloutky, které poté vyšleháme se solí a sýrem. Na pánev dáme kapku oleje, hrášek (mražený nejdřív prolijte horkou vodou) a zhruba 5 minut opékáme. Ještě než těstoviny slijeme, odebereme šálek (necelou deci) vývaru, který uschováme. Uvařené špagety (musejí být ještě horké) vhodíme na pánev k hrášku, promícháme, odstavíme ze zdroje tepla a zalijeme rozšlehanými vejci. Důkladně promícháme a asi za minutu podlijeme těstovinovým vývarem, opepříme a dle chuti osolíme. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts