Zeleninové enchiladas



Suroviny
:
  • 6 tortillových placek
  • 1 červená cibule

  • 4 stroužky česneku
  • 2 sušené chilli papričky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • 1 lžička cukru
  • 1 středně zralé avokádo
  • 300 g sterilovaných černých fazolí
  • 300 g sterilované kukuřice
  • svazek jarní cibulky
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 200 g chedaaru
  • sůl, pepř

Cibuli osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme rozmačkaný česnek, nasekané chilli papričky a necháme rozvonět. Zalijeme rajčaty, osolíme, opepříme, přidáme lžičku cukru a necháme asi 20 minut probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Poté zhruba půlku odebereme a dáme bokem. Avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a nakrájíme na kostičky.Ty přidáme k rajčatům do pánve a asi 10 minut podusíme. Fazole rozmačkáme na pastu a přimícháme do omáčky. Přidáme i kukuřici a důkladně rozmícháme. Na závěr dochutíme uzenou paprikou, jarní cibulkou nakrájenou na plátky a limetkovou šťávou. Dle vlastní chuti dosolíme. Placky poklademe připravenou fazolovou směsí, srolujeme a vložíme do pekáčku. Tak postupujeme se všemi zbylými a na závěr všechny polijeme odloženou omáčkou a posypeme strouhaným cheddarem. Dáme zapéct do trouby rozehřáté na 200°C.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts