Marocká mrkvová polévka

Březen - za kamna vlezem. Jako by mi někdo mluvil z duše. A tak vyhrabávám z písku poslední mrkve a místo kamen si topím v krbu, přičemž se ještě dodatečně zahřívám hustou polévkou. A je to bomba. Jde totiž o kombinaci poměrně tradičních surovin s netradičními chutěmi, které u mě rozhodně zabodovaly. Ne, že by klasická mrkvová polévka byla špatná, ale je to trošku nuda. Tak se toho nebojte a ochutnejte kousek Maroka na talíři. 



Významná plus mrkve:
  • vysoký obsah vápníku
  • významný zdroj vitaminu A, který pozitivně působí na náš zrak a zvláště účinný je při šerosleposti
  • je velmi dobrým prostředkem pro harmonizaci střevní mikroflóry, zvláště po užívání antibiotik
  • obsahuje látky potřebné k výživě žláz s vnitřní sekrecí, hlavně nadledvinek

Suroviny:
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená paprika
  • 3 velké mrkve
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • zeleninový vývar
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 lžička sušené koriandrové natě
  • 1 cm zázvoru
  • sůl, pepř
Všechnu zeleninu omyjeme a zbavíme slupek, papriku jadérek. Cibuli a česnek posekáme na drobno, papriku nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a vše dáme do hrnce s rozpáleným olejem. Restujeme dokud zelenina nezezlátne. Pak přidáme římský kmín a kurkumu a necháme chvilku rozvonět. Zalijeme vývarem tak, aby bylo všechno ponořené a vaříme doměkka. Následně přidáme celou plechovku kokosového mléka, koriandr a nastrouhaný zázvor. Ještě dalších 5 minut povaříme a poté vše rozmixujeme dohladka.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts