Veganské lečo

Jakou dobu já si neudělala lečo! Možná proto, že jsem ho přece jenom měla spojené s klobásou, nebo jinou uzeninou z dob dávno minulých. Jednou jsem si ale uvědomila, že něco jako párek se dá koupit i v bezmasé formě. A pokud máte občas chuť, stejně jako já, občas zaexperimentovat s veganstvím, vyzkoušejte tuhle variantu bez vajec. No, sice to vlastně ztrácí většinu aspektů leča, ovšem s trochou fantazie... Ale samozřejmě, že místo sójových vloček můžete použít klasicky vajíčka.


Suroviny:
  • 1 cibule
  • 1 větší rajče
  • 1 paprika
  • 2 sójové párky
  • 5 lžic jemných sójových vloček
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • menší větvička libečku
  • sůl, pepř
  • olej
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme párek nakrájený na kolečka, rajčata a papriku na kousky, zasypeme paprikou a osmažíme. Následně podlijeme trochou vody a necháme dusit. Když je zelenina téměř měkká, lečo posypeme vločkami. Pokud zelenina pustila málo šťávy, ještě mírně podlijeme vodou a necháme nabobtnat. Na závěr ochutíme lahůdkovým droždím, posekaným libečkem, osolíme a opepříme.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts