Kakaová buchta z cukety


Významná plus medu:
  • obsahuje rychlé cukry, především fruktózu a glukózu, a slouží tedy jako okamžitý zdroj energie
  • má také antibakteriální účinky, výborně pomáhá při nemocech dýchacích cest
  • světlý květový med obsahuje více jednoduchých cukrů, bílkovin a méně zatěžuje zažívání - je tedy vhodný pro malé děti a oslabené osoby
  • tmavý medovicový vzniká z rostlinné šťávy, která proudí v listech a jehličí stromů nebo keřů, obsahuje málo bílkovin, hodně rostlinných silic a aromatických látek
Suroviny:
  • 350 g cukety
  • 200 g hladké pohankové mouky
  • 150 g ovesných vloček
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 4 lžíce medu
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce oleje
  • 2 celá vejce
Troubu předehřejeme na 180°C. Cuketu nahrubo nastrouháme a vymačkáme veškerou vodu. V míse smícháme všechny sypké suroviny. Zvlášť prošleháme vejce, přidáme olej, med, vanilkový cukr a důkladně rozmícháme. Tekutou část přilijeme k sypké a přidáme cuketu. Vše spojíme dohromady, vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 30 minut. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts