Malinové brownies s bílou čokoládou

Docela často si říkám: Barboro, už bys s tím sladkým pečením měla vážně přestat! Tentokrát mě ale omlouvá fakt, že tohle úžasné brownies bylo na přání a já z něj ve finále měla stejně jen 2 kousky. Protože něco tak kaloricky nadupaného jsem dlouho nedělala. Aaaale něco tak úžasně dobrého taky ne!


Významná plus malin:
  • vysoký obsah vitaminu C, B a beta-karotenu 
  • obsažené barvivo patří mezi významné antioxidanty cenné při horečnatých a zánětlivých onemocněních (záněty průdušek, revma) 
  • měli by je konzumovat lidé trpící na dnu, protože obsahují značné množství purinů
  • snižují krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi
  • doporučují se konzumovat ženám, které trpí potížemi spojenými s menstruačním cyklem

Suroviny (na plech asi 20x30 cm):
  • 150 g hořké čokolády
  • 150 g másla
  • 3 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 60 g hladké mouky
  • 40 g kakaa
  • 250 g čerstvých malin
  • 100 g bílé čokolády


Troubu zapneme na 180°C. Máslo i čokoládu rozkrájíme na menší kousky a společné necháme rozpustit v hrnci a poté necháme alespoň částečně vychladnout.  Vejce spolu s cukrem vyšleháme do světlé husté pěny a pak přilijeme vlažnou čokoládu. Následně do směsi prosejeme mouku, kakao a vše opatrně promícháme a nakonec přidáme asi polovinu malin a bílou čokoládu nakrájenou na malé kousky.  Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe druhou půlkou malin, které mírně zatlačíme do těsta. Pečeme asi 30 minut tak, aby brownies bylo na povrchu krásně křupavé, ale uvnitř zůstalo vláčné.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts