Makarony se sýrem

Huhuu. Byla jsem obdarována asi kilem čedaru. To potěší, ne? Takže teď očekávejte menší sérii receptů právě s tímto sýrovým krasavcem. A začínáme zlehka, naprosto jednoduchým receptem, který zvládne opravdu každý. Je to sice taková menší kalorická bomba, ale klasické makarony se sýrem vždycky mě  hrozně lákaly. A nikdy jsem je nezkoušela. Až do teď. A špatné teda rozhodně nejsou.


Suroviny:
  • 500 g těstovin
  • 300 g čedaru
  • 50 g Grana padano/Gran Moravia
  • 250 ml mléka
  • 150 ml smetany
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 lžičky koriandru
  • sůl, pepř
+ máslo a strouhanka 


Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Troubu zapneme na 200°C. Mezitím dáme do hrnce máslo se smetanou, přidáme 2/3 čedaru a necháme rozpustit. Do sýrové směsi přidáme muškátový oříšek, koriandr, hořčici a dle chuti osolíme a opepříme. Smícháme s těstovinami, dáme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, posypeme parmazánem a zbytkem čedaru a pečeme, dokud sýr na povrchu nezezlátne. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts