Galettes se sýrovou náplní a polníčkem

Hned na začátku chci říct, že ta sýrová náplň není tak úplně sýrová. Ostatně to Vám bude jasné hned, jak si přečtete suroviny. I tak jsem z téhle veganské varianty byla vážně nadšená! Nechci tvrdit, že nepoznáte, že to není sýr, ale právě proto má tato náplň své kouzlo. Taky Vás musím upozornit, že při přípravě tohoto jídla se pozná, jak kvalitní máte pánev. Já jsem došla k názoru, že opravdu neprodleně potřebuji novou. Takže možná budete potřebovat pořádnou dávku trpělivosti, ale za to si pak královsky pochutnáte.


Významná plus polníčku:
  • značný obsah vitaminu C
  • velké množství fosforu, vápníku, železa a kyseliny listové
  • podporuje krvetvorbu a aktivuje látkovou přeměnu v buňkách
  • zvyšuje odolnost proti stresu
  • zlepšuje soustředění i výkonnost
Suroviny:

Inspirace: http://veg-ethique.blogspot.cz/2014/01/galettes-se-syrovou-naplni-polnickem.html
  • 250 g hladké pohankové mouky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce mletého lněného semínka
  • 1 lžička soli
  • voda
  • olej
Předem bych měla říct, že těsto se musí nechat alespoň 2 hodiny odležet, aby mouka mohla nasáknout vodu. Já jsem si ho připravila už večer, ráno ještě mírně doředila vodou a bylo to ideální. Na samotné těsto prostě smícháme mouku s lněným semínkem, solí a postupně přiléváme vodu (já použila asi 500 ml). Výsledná konzistence by měla odpovídat řidšímu těstu na palačinky. Pak ještě přilijeme olej a necháme odstát. Ráno smažíme galetky z obou stran dozlatova. Dobré je pánev pořádně rozpálit a pak stáhnout a galetky dělat spíše pozvolna.

Náplň
  • 60 g jáhel
  • 50 g kešu ořechů
  • 20 g lahůdkového droždí
  • 8 sušených rajčat
  • sůl, pepř
  • polníček
Jáhly spaříme a v osolené vodě vaříme 10 minut, pak přidáme kešu a vaříme ještě dalších 10 minut. Směs necháme lehce vychladnout a ještě teplé dáme do mixéru, přidáme lahůdkové droždí a mixujeme, dokud náplň není úplně hladká. Pokud použijeme rajčata naložená v oleji, nakrájíme je na malé kousky a přidáme k náplni, pokud je v oleji nemáme, ještě je spaříme horkou vodou a necháme chvíli nabobtnat. Náplň dle chuti osolíme a opepříme a už můžeme plnit do galetek, které jsme předtím ještě pokladli pořádným množstvím polníčku.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts