Jáhlová kaše s čokoládou

Opět na mě po dlooouhé době přišla chuť na sladkou snídani. Všude teď frčí ovesné a vůbec všechny možné druhy kaši, tak jsem ji přece nemohla nevyzkoušet. Osobně dám asi radši přednost ,,kousací'' stravě, ale jak říkám občas chutím neporučíš.


 Suroviny (na 1 větší porci):

  • 1/2 hrnku instantních jáhlových vloček
  • 1 hrnek mléka
  • 4 kostičky hořké čokolády (nejlépe s vyšším obsahem kakaa)
  • 1 zralý banán
  • 1 lžíce burákového másla
  • 2 lžičky kakaa
  • 2 lžičky medu
  • lískové oříšky
Mléko přivedeme k varu, vsypeme do něj vločky a vaříme 3 minuty. Potom přidáme na menší kousíčky nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Půlku banánu rozmačkáme a vmícháme do kaše, druhou půlku nakrájíme a ozdobíme jím kaši. Nakonec přidáme zbytek, tedy burákové máslo, kakao a med. Důkladně promícháme a podáváme ozdobené zbytkem banánu a nasekanými lískovými oříšky. 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts