Špagety se špenátem a gorgonzolou

No a Vánoce pomalu, ale jistě odcupitaly a vrátí se zatím v nedohledné době. Ale těšte se. Ještě teď se cítím ze všeho toho jídla přecpaná, protože jsem si řekla, že přes svátky se nechci v ničem omezovat. Tak jsem si je užila se vším všudy a spousta dobrého jídla k tomu jednoduše patří. Ale všeho s mírou, proto nastupují na řadu jídla jednodušší a lehčí. Jako třeba tyhle špagety. Já dávám přednost celozrnným, ale ne každému sednou, takže pokud nejste právě jejich milovníkem, klidně sáhněte po těch ,,obyčejných.''


Suroviny:
  • 300 g celozrnných špaget
  • olivový olej
  • 4 stroužky česneku
  • 500 g čerstvého nebo klidně mraženého špenátu
  • 200 g gorgonzoly
  • 70 g Grana padano/Gran Moravia
  • 200 ml smetany
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř
  • olej
Špagety uvaříme na skus, zakápneme olivovým olejem a odložíme. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na troše oleje. Pokud použijeme čerstvý špenát nejdřív ho spaříme, mražený přímo přidáme k česneku a necháme roztát. Potom přidáme na kostičky nakrájenou gorgonzolu a zalijeme smetanou. Sýr necháme rozpustit a část tekutiny odpařit na požadovanou hustotu. Vhodíme špetku muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme špagety, smícháme s parmazánem a důkladně spojíme.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts