Čokoládovo-kávové truffles s mořskou solí a karamelizovanými ořechy

Zní to celkem složitě, že? No tak složité to zase není. I když s hustotou čokolády jsem trochu bojovala, nakonec jsem slavila úspěch. Každý na mě docela hleděl po představení kombinace čokolády s mořskou solí, ale po vyzkoušení všichni pochopili. Tedy skoro všichni...

Inspirace: http://sweetpixelblog.blogspot.cz/2013/12/karamelovo-kavove-cokokostky.html




Suroviny:

  • 450 g hořké čokolády
  • 200 ml 40% smetany
  • 50 g másla
  • 2 lžíce instantní kávy
  • 1 lžíce mořské soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
+ 100 g mletých vlašských ořechů
+ 2 lžíce třtinového cukru

V kastrůlku rozehřejeme smetanu a necháme v ní rozpustit máslo. Přidáme sůl, kávu a necháme rozpustit. Čokoládu nalámeme na menší kousku, přelijeme horkou smetanou a mícháme, dokud směs není hladká. Necháme vychladnout a aspoň hodinu necháme vychladnout v lednici. Na pánvi opražíme ořechy s cukrem a necháme vychladnout. Potom pomocí lžičky z čokoládové směsi tvarujeme kuličky, které obalujeme v ořeších. Skladujeme v lednici.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts