Zázvorové risotto s marinovaným tempem

Je sice pravda, že tohle jídlo nevoní až tak úplně vánočně, jenže já na ně měla hroznou chuť. Když jsem ho dělala poprvé měla jsem malinko obavy z přidáváním zázvoru a medu, ale dodá to úplně jinou, moc dobrou a zajímavou, chuť. Takže se toho rozhodně nebojte.

Suroviny:

  • 300 g rýže Arborio
  • 1 cibule
  • 1 menší pórek
  • 1 velká mrkev
  • 1 balení marinovaného tempehu
  • 5 lžic sójové omáčky
  • zázvorová šťáva (vymačkaná asi ze 4 cm čerstvého zázvoru)
  • 4 lžičky medu
  • sůl
  • olej
V hrnci osmažíme na troše oleje nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme rýži a lehce opražíme, dokud se neobalí cibulkou a olejem. Potom podlijeme trochou vody a osolíme, až se všechna voda odpaří opět podlijeme a takto vaříme rýži asi 16 minut. Mezitím opět na oleji osmažíme na kolečka nakrájený pórek i s natí a nahrubo nastrouhanou mrkev. Dusíme, dokud zelenina nezměkne, ke konci přidáme tempeh nakrájený na kostičky a ještě lehce osmažíme. Na závěr vmícháme rýži a zalijeme sójovou omáčkou smíchanou se zázvorovou šťávou a medem. Dle chuti dosolíme. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts