Žitné jablečné lívance

Přiznám se, že sladké snídaně moc nemusí a tudíž je ani moc často nedělám. Ale jednou za čas na ně dostanu neskutečnou chuť. Asi chápete, že tohle je zrovna ten příklad.... a tak jsem se rozhodla pro lívance z žitné mouky s jablky, jelikož těch teď máme plné bedýnky a všechno nevydrží věčně, že. Taaakže pokud se vám ráno bude chtít tančit kolem sporáku s smažit lívance, přeji dobrou chuť :)

P.S. Zkuste se přemoct, jsou vážně skvělé!



Suroviny asi na 10 lívanců:

  • 80 g žitné mouky
  • 40 g ovesných vloček
  • 150 g jablečného pyré
  • 200 ml podmáslí
  • 1 vejce
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • pár kapek citronové šťávy
  • špetka soli
  • olej 
Mouku smícháme s jedlou sodou, vločkami, přidáme jablečné pyré, podmáslí a důkladně promícháme. Přimícháme vejce cukr, skořici, špetku soli a citronovou šťávu. Mělo by vzniknout trochu hustší těsto, ze kterého tvoříme lívanečky a smažíme z obou stran dozlatova. Kdo má lívanečník má výhodu.

K podávání:
  • 100 g tvarohu
  • 1 jablko
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička skořice
  • citronová štáva
  • posekané vlašské ořechy
Jablko můžeme, ale samozřejmě nemusíme, oloupat. Každopádně ho na hrubo nastrouháme a smícháme se všemi ostatními surovinami. Natíráme na lívance a při podávání posypeme ořechy.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts