Guláš z hlívy ústřičné

Tak když už jsme u té hlívy… nikdy neodolám a koupím jí víc, než je třeba. No co, aspoň máme potom víc dobrot. A když už jsme u toho, uděláme tím i něco pro zdraví. Hlíva totiž významně posiluje imunitní a oběhový systém a zvyšuje odolnost proti infekcím a zánětům, což se teď na zimu celkem hodí, no ne?

Suroviny:
  • 350-400 g hlívy
  • 1 žlutá paprika
  • 1 zelená paprika
  • 3 větší rajčata
  • 1 cibule
  • špetka mleté pálivé papriky
  • kmín
  • sůl, pepř
  • olej
  • 1 lžíce mouky
Cibuli nakrájíme na jemno a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme na drobno pokrájenou zeleninu, chvilku podusíme a přidáme hlívu. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, papriku ještě chvilku posmažíme, zalijeme vodou a vaříme, dokud hlíva nezměkne. Potom si z mouky a trošky vody připravíme jíšku, kterou guláš zahustíme. Nakonec ochutíme podle sebe.

Pozn. Můžete podávat s pečivem, knedlíky, ale já mám nejradši těstoviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts