Rajčatová polévka s ricottou

Dnešní víkend jsem se rozhodla konečně zlikvidovat zásoby zeleniny. Jako první přišla na řadu rajčata. A jelikož už dozrála i mrkev a celer, proč nezačít kombinovat poslední zbytky léta s podzimem? Když si vzpomenu na rajskou polévku s rýží ze školních jídelen, přeběhne mi mráz po zádech. Na to zapomeňte. Tohle je tak trochu ,,jiná liga.''

Suroviny:
  • 1 mrkev
  • 1/4 bulvy celeru 
  • menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g čerstvých rajčat
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 zeleninového vývaru
  • 2 lžíce ricotty
  • bazalka, oregano
  • sůl, pepř
  • olej
Na trošce oleje zpěníme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme nasekaný česnek a na drobno pokrájenou očištěnou a oloupanou mrkev a celer. Chvilku osmažíme, potom přidáme nakrájená rajčata a necháme asi 15 minut podusit. Následně přidáme i rajčata z plechovky, zalijeme vývarem a vaříme, dokud není všechna zelenina měkká. Ke konci přidáme nasekané bylinky a ricottu, osolíme, opepříme a důkladně rozmixujeme.

2 komentáře:

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts