Žampiony plněné špenátem

Žampióny nadívané, máslo, žloutky a pak sůůl... Faktem je, že žampiony můžete naplnit snad čímkoliv. Já tentokrát vyzkoušela variantu se špenátem a parmazánem, protože tuhle kombinaci prostě miluju.
Toto jídlo můžete podávat jako teplý předkrm, lehkou večeři se salátem nebo třeba i hlavní jídlo. Příprava navíc zabere vážně jen pár minut.

Suroviny:

  • 250 g větších žampionů
  • 70 g špenátových listů
  • asi 2 lžíce strouhanky
  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 30 g nastrouhaného Grana padano/Gran Moravia
  • kmín
  • bazalka
  • sůl, pepř
  • olej
Žampióny omyjeme a zbavíme nožiček. Z nich tak půlku nakrájíme na drobno. Cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme česnek, po chvilce i nasekané nohy žampionů a posypeme kmínem. Osmažíme a přidáme špenátové listy pokrájené na menší kousky. Ještě chvilku dusíme, poté osolíme, opepříme,přidáme bazalku a vmícháme strouhanku s parmazánem. Takto připravenou směsí plníme žampionové kloboučky, které předtím ještě malinko vysypeme solí, a v olejem pokapaném pekáčku dáme zapéct do trouby na 200°C asi 15 minut. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts