Špaldové kroupy se sýrem a vejci

Další z experimentů. Tento recept dělám už dlouho, jen používám pšeničné kroupy. Musím říct, že i ty mají své kouzlo, ale pokud máte třeba alergii na pšenici je jasné po kterých sáhnete. Špalda má nižší glykemický index, takže je vhodnější pokud chcete shodit nějaké to kilo. Zároveň je velmi lehce stravitelná, ale zasytí na velmi dlouhou dobu. Takže volte podle svého vlastního vědomí a svědomí. V každém případě ale zaručuji skvělý chuťový zážitek s minimem vynaloženého úsilí. Navíc máme sezónu hub, tak proč je nevyužít.

Suroviny:
  • 200 g špaldových krup
  • 1 cibule
  • 2-3 vejce
  • 100 g uzeného eidamu
  • 2 hrsti krájených hub
  • špetka tymiánu
  • sůl, pepř
  • olej
Nejdříve uvaříme kroupy podle návodu (cca 20 minut). Část vody z vaření uchováme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Přidáme  houby, podlijeme trochou vody, osolíme a asi 30 minut podusíme. Potom přidáme kroupy a podlijeme trochou vody z krup. Vlijeme rozšlehaná vejce, smícháme s nastrouhaným sýrem a nasekaným tymiánem. Vejce necháme srazit, sýr rozpustit, osolíme, opepříme a je hotovo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts