Sójové boloňské špagety

Špagety jsou prostě nesmrtelné jídlo. Boloňskou omáčku jsem vždycky naprosto milovala a po 6-ti letech masového půstu jsem na ni dostala neskutečnou chuť. A tak jsem děkovala za sóju použitelnou na 1000 způsobů. Takže pokud nemáte přílišnou důvěru k předeme namletým masovým směsím, nebo nemáte dostatek financí na koupi těch čerstvých, určitě vyzkoušejte tuto bezmasou (dovoluji si říct chuťové téměř totožnou) variantu.
Omáčka k 1 balení špaget:
  • 1 sójový granulát (150 g)
  • 2 větší mrkve
  • půlka menší bulvy celeru
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 velká čerstvá rajčata
  • plechovka krájených rajčat
  • 1 malý rajčatový protlak
  • bazalka, oregano
  • sůl, pepř
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olivový olej
Sójový granulát uvaříme podle návodu na obalu (vodu, ve které ho budete vařit, je potřebaopravdu hodně ochutit). Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a necháme zesklovatět v pánvi na trošce rozpáleného oleje. Po chvíli přidáme i na plátky nakrájený česnek a velmi krátce osmažíme. Mrkev a celer oškrábeme, nastrouháme na jemno a přidáme spolu s na kostičky nakrájenými čerstvými rajčaty do pánve. Minutku osmažíme, podlijeme částí vývaru a dusíme. Vývar vždycky necháme vypařit a až poté přilijeme další. Takto dusíme asi hodinu, potom přidáme sóju, konzervovaná rajčata a protlak, osolíme, opepříme a dochutíme bylinkami. Ještě necháme chvilinku ,,probublat'' a je hotovo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts