Ovesný koláč s hrozny

Je to tady. Vinobraní! I když cukrů je v hroznech hromada... jednou za rok, co se stane, ne? :) Rozhodla jsem se nepřecpat se hroznů přímo ve vinohradu, ale využít je trochu jinak. Jako sladkou tečku po náročném týdnu v podobě hroznového koláče.

Těsto:
  • 300 g ovesných vloček
  • 150 g studeného másla
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce studené vody
200 g vloček rozmixujeme v mixéru na mouku. Přidáme zbytek vloček na kousíčky nakrájené máslo, cukr a pomalu mixujeme, dokud nevzniknou hrudky. Potom přilijeme vodu a ještě chvilku mixneme. Směs vysypeme na vál a vytvarujeme kouli, kterou dáme na hodinu uležet do lednice. Potom opatrně rozválíme a předěláme do předem vymazané a vysypané formy. Dno propícháme a dáme péct do vyhřáté trouby na 150°C asi 15 minut. 

Náplň:
  • 300 g hroznů
  • 250 g mascarpone
  • 4 lžíce medu
  • 2 vejce
  • mandlové plátky
Mascarpone s celými vejci a medem vyšleháme v hladký krém. Hrozny umyjeme, obereme od stopek a necháme odkapat. Na vychladlý koláč nejdřív nalijeme krém, potom posypeme hrozny a na závěr posypeme madlemi. Dáme dopéct asi na 30 min při teplotě 100°C. 

Poznámka: Pokud máte čas a chuť, můžete hrozny rozpůlit a zbavit semínek, ale na to jsem byla moc líná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts