Dýňová pomazánka s pečeným česnekem

Máte dost momentálně všudypřítomné dýně? Omlouvám se, ale máte smůlu. Nějak nemůžu odolat. Venku jich leží tolik a dělat z nich bubáky je mi líto. Představuju všechny ty dobroty, co z nich můžu vyrobit a nechat je venku shnít se svíčkou uvnitř mi přijde jako barbarství... Nebojte, po čase mě tohle šílenství taky přejde a pochybuju, že stihnu všechny dýně spotřebovat, takže i bubáci určitě budou. Ostatně podzim bez nich asi není ani podzim.


Suroviny:
  • asi 500 g dýňové dužiny i se slupkou
  • 2 palice česneku
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • několik snítek rozmarýnu
  • lžička citronové šťávy
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • slunečnicová semínka

Vezmeme si menší pekáček a vyložíme ho pečícím papírem. Česneku uřízneme vršky, dýní nakrájíme na měsíčky a vše pokapeme olejem, osolíme, opepříme a poklademe rozmarýnem. Pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi hodinu. Necháme vychladnout a následně česnek vymačkáme a spolu s dýní rozmixujeme do požadované konzistence. Přidáme jogurt, citronovou šťávu a podle chuti dosolíme a dopepříme. Nakonec v hmoždíři mírně rozdrtíme slunečnicová semínka a vmícháme do pomazánky.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts